Telefon
WhatsApp
DEVLETİ SOYUYORLAR!
mekarackiralama
 
GÖZ GÖRE GÖRE YAPIYORLAR AMA GÖRMESİ GEREKENLER GÖRMÜYOR!
Akaryakıt’ta Naylon Fatura vurgunu!
Hayali Akaryakıt satışı, Naylon Fatura vurgunu ve sahte fiş basarak Devleti milyonlarca lira zarara Uğrattıkları iddia ediliyor!
Aliağa’da, İzmir’de, “Kamu kurumlarını bağladık! Bize kimse dokunamaz” diyenler! Devlet her zaman 18 yaşındadır. Devleti Milyonlarca lira zarara sokan akaryakıt çetesine bakalım kimin gücü yetecek?
Aliağa’da Akaryakıt sektöründe birçok bayisi de olan TECO adlı firmanın Naylon fatura kestiği ve Devleti tokatladığı, birçok bayisini de adeta kullanıp kenara attığı iddia edildi! İzmir’in Aliağa ilçesinde Akaryakıt bayiliği yapan bir Bilal Akaryakıtın şikâyeti üzerine gözler TECO firması üzerine çevrildi.
Aliağa’da Akaryakıt sektörünün kurnazları bir şekilde Devleti soymanın formülü her zaman bulunup, Devlet milyonlarca lira zarara uğratılıyor. Üstelik hayali faturayı alan şirketlerin çoğu Büyük firmalardan oluştuğu ileri sürülüyor.
Bu şirketler arasında “GÜ…… NAKLİYAT, ÖZ…… , G…N NAKLİYAT, A…L PETROL, ÇA… GRUP, ES GRUP DENİZCİLİK, AK……. NAKLİYAT, AY…… GLOBAL, AL….. YAPI SANAYİ, TEF…… LOJİSTİK TAŞ……, EF…. BETON, ÖZ……., OR…., BA….. AKARYAKIT, Bİ…… AKARYAKIT, B… İZMİT REKLAMCILIK, GÜ…. AKARYAKIT” GİBİ FİRMALARIN BULUNDUĞU İLERİ SÜRÜLÜYOR!
Masraftan düşmek için Akaryakıt almış gibi yapan şirketler, hayali kurulan şirketler ikiz fatura karşılığı Fatura satın alıp, kontrol edilemeyen şantiyelerinde kullanmış gibi göstererek devlete ödeyecekleri %20 KDV ile Kurumlar, Gelir vergisinden de düşüyorlar! Devlet vergi kaybına uğrarken, birileri de dandik kişiler üzerine kurduğu şirketi 1 yıl geçmeden batırıyorlar! Devlet hem alacağından hem de iade ettiği KDV’den büyük gelir kaybına uğruyor!
BİLAL AKARYAKIT ŞİRKETİNİN YETKİLİSİ SORUYOR!
Bilal Sağlam, TECO’nun sahibi Sarp Yalçınkaya’nın kendisine verdiği zarar sonrasında, bütün kirli çamaşırları meydana çıkarttı!
Bilal Sağlam, “Beni susturmak için çekimi yazdınız, senedi mi yazdınız, Pompalarımı söktünüz, 7 Aydır kapattığınız İşyerlerimin Devlete hesabını vermeye hazırmısınız? “Sarp Yalçınkaya TECO’yu Paravan Kullanarak Aliağa da kurmuş olduğu Naylon Fatura Çetesinde Es Grup Denizcilik Firmasına verdiği Milyonlarca liralık Naylon Fatura görüntülerini sizlerle paylaşabilirim” diyerek büyük bir iddia da bulundu!
ORGANİZE OLMUŞ ŞEBEKELER DEVLETE BÜYÜK ZARAR VERİYOR!
Akaryakıt sektörü son dönemde sahte fatura vurgunlarının ciddi anlamda artması ile anılıyor. Devletin önemli vergi gelir kaynaklarından biri olan sektörde, onlarca firma sahte (naylon) faturalar ile devleti milyarlarca liralık gelir kaybına uğratıyor. Bunun son örneği ise Aliağa Merkezli TECO adlı şirket hakkında ortaya atılan iddialar oldu!
İKİZ FATURA İLE DEVLET NASIL SOYULUYOR?
Es group fatura ihtiyacını sarpa bildirir, ihtiyacı olan faturanın TECO’nun evraklarını kullanmak için istasyonumuza dökülmek üzere TÜPRAŞ tan tanker yüklenir, Yüklenen araç ilk önce kantara girer ve oradan es group sahasında biraz bekler PTS kaydı oluşturmak için, sonra tanker gelir istasyonuma boşaltılır, Aynı tankerin evraklarını kullanarak dışardan aynı litrede sahte fatura girişi yapılır ve o sahte olan es gider gerçekte olan istasyona dökülür. Kantar fişlerindeki plakalar TECO’nun bu kantar fişlerini kullanarak maliyeyi aldatıyorlar. Işte, biz bu yakıtı aldık buda kantar fişi diyorlar! Ama atladıkları bir şey var PTS kaydı! PTS kaydında bu yakıtların tamamı benim istasyonlarıma dökülmüş! Kısacası TECO’dan çıkan her bir tankerin evrakları kullanarak aynı litre ve tutarda naylon fatura girişi yapılıp büyük komisyon karşılığında satarlar!
DEVLET ZARAR’DA VURGUNCULAR MİLYONLUK ARAÇLAR VE YATLARLA GEZİYOR!
Vergi Kaybına uğrayan Devletin Maliyesinin Milyonlarca lirası uçup giderken, bu işi sektör haline getiren firmalar deşifre oldukları an, başka bir şirket kurarak yollarına devam ediyor! Devlet alacağını tahsil etmek için garibanların üzerine kurulmuş şirkete alacak takibatı başlatıyor ama nafile! Tek kuruş para tahsil edemiyor! Bu sistemle milyonlarca lira vurgun yapan ve perde arkasında hep aynı ekip çıkıyor! İstanbul’da faaliyet gösteren C.W adlı galeri de C.M adlı kişi üzerinden 25 milyonluk araçlar, 30 milyonluk yatlar satılıyor. Bu araçların Naylon ikiz fatura ile Devletin maliyesine atılan kazıktan elde edildiği iddia ediliyor!
SOYGUN SİSTEMATİK YAPILIYOR!
Aliağa’dan yükselen ve mağdur edilen Akaryakıt istasyon sahiplerinden Bilal Sağlam, başkaları mağdur olmasın, Devleti dolandırmasınlar, soymasınlar diyerek açıklamalarına devam etti. Bu önemli açıklamalardan satır başlarını sizlere aktarıyoruz, “TECO petrolcülük ve sahibi Sarp Yalçınkaya orantısız bir şekilde haksız kazançla büyümesinin ve zenginleşmesinin kaynağını paylaşabilirim sizlerle. Aliağa da ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde birçok büyük firmalara naylon fatura tedarik eden TECO petrolcülük ve sahibi Sarp Yalçınkaya devlette çok büyük ihanet içindedirler. Bütün işlerinde mutlaka bir rüşvet ve bir yolsuzluk vardır. Bayileri ayrı dolandırırlar devleti ayrı dolandırırlar ve maalesef bazı kurum ve kuruluşlarda bu yolsuzluklarda paydaşları çoktur. Es Grup Denizcilik firmasına TECO petrolcülük ve Sarp Yalçınkaya’nın milyonlarca naylon fatura belgeleri elimdedir. TECO petrolcülük ve naylon fatura düzenleme ve satma eylemleriyle devlet hazinesini milyarlarca TL zarara uğratmış belgeleri vardır. Belgesiz tek bir kelime yazmadım yazmamda belgelerle h……. İspatlarım TECO ve sahibi! Vurgunu ürün satmadığı halde, satıyormuş gibi fatura keserek gerçekleştirmektedir. Devletimiz Çok Şefkatli., İnsanları ayırmaksızın her daim koruyor kolluyor... Devletine Nankörlük edene sözüm kıymetini bilin Devletinizin. Aliağa da ve Türkiye’nin Çeşitli Bölgelerinde birçok büyük firmalara Naylon Fatura tedarik eden TECO Petrolcülük ve Sahibi Sarp Yalçınkaya devlette çok büyük ihanet içindedirler. TECO petrolcülük Yetkilileri, Yıllardır Yaptıkları vergi kaçakçılığı, petrol kaçakçılığı, Borsa Manipülasyonu, Tefecilik gibi faaliyetlerinden çok Büyük kazançlar elde etmektedirler. Elde edilen kara paraların ve kayıt dışı kazançlarını gizlemek için taşınmazlara yatırıyorlar. S: beyefendi müşterilerin ısrarla biz bu yakıtı aldık diyorlar! Valla şeytanın aklına gelmez bu işler sen adamalara Naylon fatura satıp ardından Kayıt dışı yakıt vermişsin ya öylemi! Bu yakıtlar Marin’den mi? Transitten mi? Yoksa yapma mı? Müşterilerine verdiğin kayıt dışı Motorinin kaynağı nedir? Sen mi açıklarsın Ben mi çıkarayım ortaya? Şirketlerini çok akıllıca kullanıyorsun Yolsuzluklarında! Haydan Gelen Huya Gider Sarp Efendi. Haksız kazancın sana huzur vermiyor demi. Devleti dolandırın, Devleti soyun, Sıkıştığınızda Devletin Şefkatli kollarına ve kolluk güçlerine sığının işte siz busunuz! Umarım seni koruyan o kolluk güçlerinin gözüne baktığında, yaptıklarından dolayı özeleştiri yaparsın! Ama özeleştiri Yapmazsınız çünkü öyle bir kalbinizde beyninizde yüreğinizde yok! Hakkınızda Hayırlısı Diyelim .... Devleti soymadan önce bu anları hatırlayın! H…. Yaparak Çek defterimizi çalanlar utanmadan sahte imzayla tahsil etmeye çalıştılar! Yine utanmadan çek ceza davası açtılar, ne yiyip içiyorlar bilmiyorum ama Adalet kendileri için çalışıyor Sanıyorlar” dedi.
BU VURGUNA KİMLER GÖZYUMUYOR?
Küçük esnaf Devletin denetiminden kaçamazken, büyük şirketler nasıl oluyor da Milyonlarca liralık vergi vurgunuyla denetimlerden kurtulabiliyor! Devletin, denetleme, güvenlik, araştırma ve soruşturma birimleri Aliağa’da neden sessiz kalarak, bu vurguna gözyumuyor iddiaları dikkat çekiyor!
FATURAYI SATIYORLAR
Daha önceki tespitlerde, “Vergi kaçakçılığından büyük paralar kazanmak amacıyla kurulmuş bazı küçük dağıtım şirketleri, rafinerilerden aldığı akaryakıtı istasyonlara veriyor ancak faturayı büyük miktarlarda akaryakıt kullanan inşaat şirketleri, madenciler ya da nakliye firmalarına satıyor. İstasyonların ihtiyacı olan fatura ise vergi kaçakçılığı yapmak için kurulmuş dağıtım şirketleri tarafından yüzde 1 kârla bayilere satılıyor. İnşaat şirketleri, madenciler ve nakliye firmaları sanki akaryakıtı kullanmış gibi gider gösterip vergiden kurtuluyor. Kaçakçı dağıtım firmaları bir süre sonra vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyerek batıyor. Batan vergi kaçakçısı, yeni bir dağıtım firması kurup vurguna devam ediyor. Bu şirketler genellikle çaycı, temizlik görevlisi gibi kişilerin üzerine kurulduğu için devlet şirketin sözde patronunu bulsa bile vergiyi alamıyor. Ömürleri ise 12 ayı geçmiyor.”
DEVLET 18 YAŞINDADIR!
Aliağa’nın en saygın iş adamlarının içinde bulunduğu vurgunun boyutları giderek büyüyor! Akaryakıt’ta ikiz fatura keserek Devleti dolandıran, Milyonlarca liralık kazançlarını İstanbul’da açtıkları lüks galeride araç alıp-satarak para aklayan şebekeyi devletin Şefkatli kollarına bırakıyoruz!
ÖZEL HABER DEVAM EDECEK
 
 
 
 
 
 
logo1

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

volley

Yazarlarımız

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 7 6 0 19
2 SAMS  Samsunspor 7 5 2 15
3 FB  Fenerbahçe 6 4 1 13
4 BJK  Beşiktaş 5 4 0 13
5 İBFK  Başakşehir 6 4 1 13
6 GÖZ  Göztepe 6 2 1 9
7 EYP  Eyüpspor 6 2 1 9
8 ALNY  Alanyaspor 7 2 2 9
9 KON  Konyaspor 6 2 2 8
10 SVS  Sivasspor 7 2 3 8
11 ANT  Antalyaspor 6 2 2 8
12 KSM  Kasımpaşa 7 1 2 7
13 BOD  Bodrum 6 2 4 6
14 TS  Trabzonspor 5 0 0 5
15 GFK  Gaziantep FK 5 1 3 4
16 ÇRZ  Ç.Rizespor 7 1 5 4
17 KYS  Kayserispor 5 0 2 3
18 HTY  Hatayspor 6 0 4 2
19 ADS  Adana Demir. 6 0 5 1
20
21

Reklam

5-Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

Balikesir Nöbetçi Eczaneler

Balıkesir/Altıeylül
Organik Eczanesi
02662230323
Saat kulesi civarı yeni AVM-Hilton Otel'in altı


Balıkesir/Altıeylül
Şelale Eczanesi
05300202970
G.O.P. Mh. Atatürk Şehir Hastanesi Karşısı


Balıkesir/Karesi
Acar Eczanesi
02662444497
Otel Basri üstü Balıkesir Devlet Hastanesi Ana Girişi Kapısı Karşısı


Balıkesir/Karesi
İnci Eczanesi
02662272010
Üçpınar Köyü Mezarlığı Yanı


Balıkesir/Ayvalık
Esra Eczanesi
02663129835
Atatürk Bulvarı, Köfteci Yusuf Yanı


Balıkesir/Bandırma
Akgül Eczanesi
02667147834
Ziraat Bankasına inerken.İskarpino Erol Yanı.Sevgi yolu No:15


Balıkesir/Bandırma
Havacılar Eczanesi
02667146968
PaabayrEit.Koop.Kars10noluSalkOcaYan


Balıkesir/Bigadiç
Ege Eczanesi
02666145535
Atatürk Cd.No:12


Balıkesir/Balya
Doğan Eczanesi
02664861159
Atatürk Cd.No:17


Balıkesir/Burhaniye
Bünyamin Eczanesi
02665026786
Mahkeme Mah. Naci Kamış Bulvarı Öktem Apt. No:2/A


Balıkesir/Burhaniye
Yenı Atamer Eczanesi
02664164545
Ören Mh.Siteler Cd.1.Sk.No:3


Balıkesir/Dursunbey
Zuhal Yarma Eczanesi
02666626262
Mollaoğlu Mh.Zübeyde Hanım Cd.No:36


Balıkesir/Edremit
Duygu Deniz Eczanesi
02663737888
ZİRAAT BANKASI KARŞISI


Balıkesir/Erdek
Gül Eczanesi
02668353946
Yapı Kredi Bankası Yanı


Balıkesir/Gömeç
Mert Eczanesi
02663571391
Kemalpaşa Mah.Ali Aydınoğlu Sok.No:6/8B


Balıkesir/Gönen
Şenel Eczanesi
02667621753
Hüseyin Tümer Cd.No:25


Balıkesir/Havran
Seyhan Eczanesi
02664321351
Yeni Mh. Hastane Cd.No.40/4


Balıkesir/İvrindi
Elif Eczanesi
02664563533
Yedi Eylül Mh.Zübeyde Hanım Cd.No:6/B


Balıkesir/Kepsut
Kara Eczanesi
02665761300
Camicedit Mh.30.Cd.1.Sk.No:1


Balıkesir/Manyas
Çarşı Eczanesi
02668182100
Çarşı Mh. İnönü Cd. No:7/C


Balıkesir/Savaştepe
Kurtdereli Eczanesi
02665521924
İstiklal Mh.Mesir Sk.No:14/1


Balıkesir/Sındırgı
Yıldırımın Eczanesi
02665161567
Cumhuriyet Meydanı No:2


Balıkesir/Susurluk
Anıl Eczanesi
02668654118
İstasyon Cd.No:18


Balıkesir/Kadıköy
Cemre Eczanesi
02663738467
Körfez Hastanesi Acil Karşısı-Kadıköy


Balıkesir/Altınoluk
Duygu Eczanesi
02663960520
İskele Mah. Atataürk Cad. No:28/C


Balıkesir/Akçay
Armağan Eczanesi
02663847475
Akçay Mah.Cumhuriyet 2 Bulvarı No:19/E


Balıkesir/Sarımsaklı
Zeytin Eczanesi
02663242884
Küçükköy Mh.Cumhuriyet Cad.Güneş Apt.No:12/A


Balıkesir/Altınova
Aslı Eczanesi
02663381132
Selimiye Mh.İnönü Cd. No:142/A


Anket

6-Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
7-Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği